Haku syksyllä 2017 alkaviin opintoihin kuvataide, käsityö, teatteritaide, alkaa 11.5.

Ilmoittaudu tästä netissä: tai soita opiston toimistoon puh. (06) 438 4532, 438 4531

Varhaisiän opinnot (4-6-vuotiaat)

Varhaisiän opinnot ovat poikkitaiteellista mielikuvitukseen pohjautuvaa työskentelyä, jossa keskeistä on leikki ja tekemisen ilo. Lapsi harjoittelee maalaamista, piirtämistä, muotoilua, ompelua, painantaa ja muita kuvataiteen ja käsityön ilmaisutapoja, jolloin hänen motoriset taitonsa, keskittymiskykynsä sekä ryhmässä toimimisen taitonsa kehittyvät.

Perusopinnot (7-12-vuotiaat, hyvä aloitusikä on 7-8 v.)

Kuvataiteen perusopetuksen aikana tutustutaan monipuolisesti kuvallisen ilmaisun keinoihin ja tekniikoihin esim. piirustus (lyijykynä, hiili ja pastelli), maalaus (vesiväri, akryyli ja öljyväri), arkkitehtuuri, grafiikka, kuvanveisto, savityöt, sarjakuva, valokuvaus ja animaatio.

Työpajaopinnot (13-20-vuotiaat)

Perusopetuksen jälkeen haetaan työpajoihin. Kehittyäkseen monipuolisesti työpajoja kannattaisi vaihtaa vuosittain. Teknisten taitojen lisäksi työpaja opetuksen tavoitteena on oman ilmaisun ja ajattelun kehittäminen. Työpajavaihtoehtoja visuaalisissa taiteissa eli kuvataiteessa ja käsityössä ovat mm. piirustus ja maalaus-, muotoilu-, keramiikka-, vaatetus-, sarjakuva- grafiikka-, kuvanveisto-, valokuvaus- ja mediatyöpaja. Työpajavaihtoehdot vaihtelevat vuosittain.

Hakuaika taidekouluihin on toukokuussa, mutta vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella kansalaisopiston toimistosta puh. 06 438 4532 tai 438 4531.

Lapuan taidekoulun opetus

alkaa syksyllä elo-syyskuun vaihteessa ja päättyy keväällä toukokuun alussa. Tarkemmat opetuksen alkamis- ja päättymisajankohdat selviävät kotiin lähetettävästä kirjeestä. Lomat ovat samat kuin kouluissa.