Laps` Suomen

Vuonna 2017 Lapuan taidekoulu osallistui Laps’ Suomen Suomi 100 kavalkadiin, jota koordinoi Etelä-Pohjanmaan Liitto. Esitys toteutettiin yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan taiteen perusopetusverkoston kanssa ja sen ohjasi Laura Kivimäki.

Suomen 100-vuotinen historia kerrottiin lapsen suulla kavalkadiesityksessä, joka kävi vuosikymmen kerralllaan läpi lapsen historiaa, merkittäviä tapahtumia ja ajan tuntoja.

LAPUAN TAIDEKOULU

Vuosikymmenet: 1930-40-luvut

Videokoosteen leikkaus ja äänet: Susanna Shearman

KUVATAIDE 4

Tiia Haavisto, Tiitus Kaartinen, Matias Keltto, Emmi Koivumäki, Neea Lahdensuo, Emma Lillvis, Antoni Mara, Emilia Perkiö, Emilia Ruostekoski, Helmi Tai-Shuhui, Urho Tuomaala

Grafiikan vedokset videolla

Opettaja: Minna Rajala

Tekniikat: Kuivaneula ja monotypia.

Grafiikan työt piirrettiin vanhojen, vuosikymmeniin ajoittuvien valokuvien pohjalta.

Paperimassalentokone

Opettaja: Minna Rajala ja Minna Bengs-Shrestha

Tekniikka: Paperiveistos

Rauhanlentokonetta veistettiin ryhmänä, suunniteltiin ja maalattiin ajan sotakoneiden valokuvien pohjalta.

KUVATAIDE 5

Viljami Hakala, Aapeli Ikola, Emmi Leskelä, Sini Peltonen, Matias Saarela, Sanna Suutala, Aada Tuomaala, Leo Tuomaala, Aleksi Viljanen, Lyydia Virrankoski

Grafiikan vedokset videolla

Opettaja: Minna Rajala

Tekniikat: Kuivaneula ja monotypia, reduktio linopiirros.

KUVATAIDE 2 ja 3

Neea Huhta, Pihla-Maria Kontola, Kerttu Ojutkangas, EmiliaSippola, Kukka-Maaria Pouttu, Rasmus Hangasmaa, Lauri Suokko, Inka Tuominen

Hakoeläimet videolla ja esityksessä

Opettaja: Minna Bengs-Shrestha

Maatilan eläimiä

Löydettiin ja hahmotettiin itsekeksittyjen karjan kutsuhuutojen avulla haarautuvista puukepeistä maatilan eläimiä. Työstettiin tarvittavissa määrin oksien muotoa veistämällä ja kaivertamalla puun työstövälinein.

TEATTERI syventävät opinnot

Eetu Kotala, Henrik Seppä-Lassila, Charlotta Saari, Pihla Pelander

TEATTERI 3-4

Josefiina Saari

Opettaja: Ritva Heikkinen

Esitys harjoiteltiin yhteisen käsikirjoituksen pohjalta.