Oppilaalle

Tuntien alkaminen ja loppuminen

Tulethan ajoissa tunnille. Tunnin alussa opettaja kertoo päivän tehtävän. Jos myöhästyt, jäät vaille ohjausta, ja työn aloittaminen voi tuntua hankalalta.

Turvallisuussyistä opettaja ei päästä oppilaita luokkiin ennen tunnin alkua. Tunnin alkavat siis täsmällisesti. Voit odottaa tunnin alkua käytävällä.

Tunnin lopuksi puhdistat käyttämäsi työvälineet ja muutoinkin siivoat työpisteesi. Ilmoita etukäteen opettajalle, jos joudut lähtemään kesken pois.

Vaatteet

Taidekoulussa vaatteet saattavat likaantua, joten älä pue päälle parhaita vaatteitasi. Voit kuljettaa mukanasi omaa suojaessua. Emme pidä kenkiä luokissa. Voit ottaa mukaan sisäkengät tai tossut. Jos työskennellään ulkona, muista varautua säänmukaisin varustein.

Välipala

Jos taidekoulusi kestää kerrallaan kolme tuntia, sinulla on 15 minuutin välipalatauko. Voit ottaa evääksi voileivän, hedelmiä tms. Voit toki syödä eväitä jo ennen tunnin alkua. Karkkeja ja muita herkkuja syömme vain erikseen ilmoitettuina juhlahetkinä..

Oppilastyöt ja näyttelyt

Saat taidekoulussa tehdyt työt kotiin yleensä vasta keväällä lukukauden päättyessä. Taidekoulu järjestää vuosittain kevätnäyttelyn, joissa kaikilta oppilailta on esillä vähintään yksi teos.

Meillä ei ole tilaa säilyttää vanhoja oppilastöitä. Osa unohtuneista töistä käytetään uudelleen tai pahimmassa tapauksessa ne hävitetään. Muista aina laittaa koko nimesi teoksiin, jotta unohtuneet työt löytävät tekijänsä.

Kuvien ja teosten käyttölupa

Oppilaat kuvaavat valmiit työnsä. Toisinaan saatamme kuvata myös ryhmien työskentelyä tunneilla. Kuvia käytetään Lapuan kaupungin, kansalaisopiston ja taidekoulun esitteissä, tiedotteissa, internetsivuilla ja mahdollisesti muissa taideopetusta käsittelevissä julkaisuissa. Taidekoulu pyytää ilmoittautumisen yhteydessä lupaa käyttää oppilaiden töistä ja työskentelystä otettuja kuvia edellä mainittuihin tarkoituksiin.