Supersankareiden kohtaaminen - Kuka siellä? Minä täällä?

no images were found

Lapua, Ilmajoen ja Järvi-Pohjanmaan alueen taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden taidekoulujen lasten ja nuorten näyttely, Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo Nelimarkka-museo, Alajärvi, 2013

Alueellisena yhteistyönä toteutetussa näyttelyssä nähtiin kuvataidetta ja käsityötä em. taidekouluissa opislelevien lasten ja nuorten lukuvuosina 2011-2012 ja 2012-2013 sekä syksyllä 2013 suunnittelemia ja valmistamia teoksia. Näyttely jakautui kolmeen teemaan näyttelysaleissa: Alakerran sadun ja fiktion maailma "Toukkahautomo", katutason salien itse taiteilijoita valottanut "Minä itse" ja kahvilassa tapahtunut "Kohtaaminen". Näyttelyn teoksia yhdisti myös lasten ja nuorten osallisuus mm. siten, että osan niistä olivat kokonaisuuteen valinneet lapset ja nuoret itse.

Tavoitteena näyttely-hankkeessa oli antaa tilaa lapsilta lapsille ja nuorilta nuorille kulttuurille, sekä tuottaa kumpaiseltakin ryhmältä kulttuuria myös aikuisille. Yksi näyttelyn teemoista oli myös kestävän kehityksen arvomaailma, joka tuli esille erittäin monissa töissä ja eri näkökulmista. Näyttelyhanketta tuki Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanman rahasto.

Lapuan taidekoulun opettajista näyttelyn tuottaneeseen työryhmään kuuluivat kuvataideopettajat Minna Rajala ja Elina Partanen sekä käsityönopettaja Tuija Juppo. Työryhmän vs. museolehtori, tutkija, taidekasvattaja Päivi Takala toimitti näyttelyhankkeesta sen nimeä kantavan julkaisun, jossa niin ikään esitellään lasten ja nuorten esteettisen toimijuuden konkreettisia tuloksia. "Esteettinen toimijuus on hyvä arvolähtökohta ja taidekasvatusta laajentava käsite toiminnassamme, mm. tuoden ulkoympäristöjen havainnointiin uusia ulottuvuuksia.", hän kirjoittaa.